Neeltje Jantje

Coronaprotocol van de ‘Neeltje Jantje’

Algemeen

Ondanks de corona-pandemie vaart de  ‘Neeltje Jantje’ met passagiers. Uiteraard onder strikte maatregelen, waarmee we de veiligheid van onze gasten en onze vrijwilligers willen waarborgen. Als gast brengt u het grootste deel van de vaartocht door in de open lucht. Dankzij de optimale ‘ventilatie’ buiten is het risico op besmetting minimaal. Desondanks hanteren wij de 1,5 meter maatregel aan boord en stellen wij het op prijs dat u bij het betreden van het schip uw handen ontsmet. Wij zorgen voor desinfecterende handgel. Ook zal de bemanning geen handen schudden.

Aantal passagiers

Als gevolg van de 1,5 meter regel voor personen uit meerdere huishoudens zal het aantal passagiers in een aantal gevallen beperkt moeten worden. Wettelijk mogen we maximaal 12 passagiers en 3 bemanningsleden aan boord hebben bij een vaartocht.
Het uiteindelijke aantal passagiers zal afhankelijk zijn van de groepssamenstelling. We zullen dus per geval moeten inschatten wat er mogelijk is.

Maatregelen aan boord

  • Het schip wordt voor het begin van de tocht volledig ontsmet.
  • Tijdens de vaart worden veelgebruikte plekken regelmatig gereinigd.
  • De bemanningsleden houden gepaste afstand.
  • Benedendeks is het dragen van mond-neus-maskers (ook wel mondkapjes genoemd) verplicht.
  • Het voordek is alleen toegankelijk voor de bemanningsleden.
  • Desinfecterende handgel is aan boord beschikbaar.

Eigen verantwoordelijkheid

Aan boord van de ‘Neeltje Jantje’ zijn jullie als familie, vrienden of collega’s verantwoordelijk voor elkaar. De bemanning geeft jullie de mogelijkheid om veilig en verantwoord een gezellige vaartocht te ondernemen; wij zullen jullie op de eventuele gevaren wijzen, maar zullen niet als ‘corona-politie’ optreden. Hou onderweg rekening met de meest kwetsbaren in jullie gezelschap en besluit om niet mee te varen als je ziekteverschijnselen vertoont.

De Neeltje Jantje op de Waal richting Varik.
Afstand houden